Flytthjälp – ja tack!

Att flytta kan vara en av de roligaste sakerna i livet, eller ett rent inferno. Det är mycket som ska klaffa och som alltid – tid är pengar.

Först och främst måste man ha hålltider att förhålla sig till. När man väl vet detta kan man välja att utföra flytten själv eller ta hjälp. Hjälpen kan visserligen kosta en del, men kan vara väl värd sin vikt i pengar, både bildligt och bokstavligt. Ofta kommer gemene man fram till att hen har alldeles för mycket prylar och att rensa inför en flytt kan också skära ner på de kostnader som det innebär att ha en flyttfirma till att göra jobbet.

Är det tunga saker som till exempel ett piano eller ännu svårare en flygel – ta hjälp. Här är det sannolikt väl investerade pengar att ta professionell hjälp.

Ta in flera offerter, kolla vad som ingår och se till att de som jobbar har en ansvarsförsäkring.

Vidare bör man kolla vad man kan få hjälp med. En del flyttfirmor kommer och packar ner bohaget, andra vill att allt ska vara packat och att de sedan gör själva transporten. Sedan finns det andra som har paket där packning, flytt (med både personal och flyttbil) och flyttstädning ingår. Här är ett företag som jag vill tipsa om, nämligen Flytt city.se

Har man tänkt att ta hjälp i form av flyttstädning, kan man spara en del pengar på att anlita de flyttfirmor som har paket som nämns här ovan.

Sammanfattningsvis kan man säga att man får helt enkelt komma fram till hur mycket tid man har. I tiden som man har att tillgå ligger också ofta svaret på frågan hur mycket hjälp man kommer att behöva. Ska man flytta långt, kanske man måste ta ledigt från jobb och liknande, då kan det helt klart löna sig att istället gå och jobba och säga ja tack till flytthjälp.

admin