Roliga aktiviteter att göra på svensexan

Svensexa är en aktivitet som är till för att fira en ny era i en människas liv, att ta adjö av livet som ungkarl och påbörja ett familjeliv. Det är en händelse där ungkarlen ska få utlopp för all sin energi och sedan vara redo för att stadga sig. Oftast är det en uppgift som ”the best man” har att ordna, tillsammans med ungkarlens andra manliga vänner och ta med den som ska gifta sig på en oförglömlig kväll. Detta ska ske innan bröllopet och det är extra kul om man gör lite galna och udda saker för att just få utlopp för sin energi som ungkarl. Beroende på vilken årstid svensexan sker kan man göra olika typer av aktiviteter. På sommaren är ett tips att göra vattenaktiviteter i form av kajakpaddling eller skytte av olika slag på en skjutbana. Svensexe tips: Läs mer  om Spela bubbleBall i Stockholm

För att få till en bra svensexa krävs det bra planering i förväg för att inte alla aktiviteter ska vara fullbokade när det väl är dags. Femkamp är ett populärt inslag i svensexor som gör att dagen startar på ett bra sätt med en paus för mat och dryck. Ett par andra populära aktiviteter är exempelvis paintball, klättring, spela bubbleball och andra fartfyllda aktiviteter på dagen. För att komma i fas och få en chans till återhämtning är ett tips att åka ut på en bastuflotte antingen innan eller efter en måltid med god mat och dryck.

På kvällen när det är lite festligare stämning är ett alternativ att köra på en öl- eller vinprovning beroende på vilken dryck som uppskattas mest i sällskapet. För den lite mer äventyrliga brudgummen finns det aktiviteter i form av att hoppa fallskärm, flyga flygplan, bungyjump, bumperballs (Läs mer här >>) åka vattenskidor eller testa fäktning. Det finns något för alla smaker och alla åldrar. En perfekt svensexa behöver inte alltid vara proppad till max med olika aktiviteter utan det kan räcka med två eller tre och sen göra svensexan personlig med olika tal och berättelser om gamla minnen.

admin