Studera i USA

Alla har vi någon gång i livet drömt om att bo, leva och/eller studera i USA. Ett land som vi i väst, frivilligt och ofrivilligt, får följa genom nästan all populärkultur som vi konsumerar. Vi har sett highschool- och collegefilmer som målat upp en bild av hur det är att studera i USA. Det är galna fester med beerpong, röda plastmuggar och tunnor med öl. Verkligheten är inte långt borta, kanske främst på grund av tidigare nämnda populärkultur som hjälper till att skapa och upprätthålla bilden av den amerikanska collegekulturen.  En kultur som i sin tur utövas och efterlevs av studenter på de amerikanska skolorna.

Att studera i USA är också väldigt populärt på grund av landets stora yta. Det finns en stor variation av natur på grund av att landet sträcker sig genom flera olika klimatzoner. De norra delarna har drömska vinterlandskap med möjlighet till skidåkning, pimpelfiske på frusna sjöar och åka snöskoter. I de mer centrala delarna av nordamerika är klimatet istället närmare södra Europa med milda vintrar och varma somrar. I Florida och södra Kalifornien blir det aldrig riktigt vinter och du kan uppleva en behaglig värme året om.

Att studera just i Kalifornien är mycket populärt, kanske inte minst efter tv-serier som The O.C. och Beverly Hills. I The O.C. får vi följa ungdomar med välbärgade föräldrar och deras vardag. Det är fester, kärleksproblem och allmänt strul. Även om det ibland målas upp en ganska dyster bild av det till synes glamourösa livet i Orange County så har många svenskars drömmar om att studera i USA börjat här.

I USA finns också några av världens absolut bästa skolor för högre utbildning. Vägen dit är lång och framförallt kostsam. Som tur är finns det olika stipendier att söka för att kunna finansiera sina studier. Sen gäller det självklart också att du håller den akademiska nivån som det krävs för att studera på toppskolorna i USA.

admin