Notting Hill – stadsdelen som fått ett ansikte genom filmen

Alla av Londons stadsdelar har sin egen säregna karaktär, vilket gör staden till en dynamisk och intressant plats som attraherar mängder av besökare året om. En av de stadsdelar som fått särskild uppmärksamhet i filmens värld bär dessutom namnet på filmen: Notting Hill. Själva filmen är från 1990-talet och har kändisarna Hugh Grant och Julia Roberts i huvudrollerna. Det är en romantisk komedi som handlar om det smått otroliga; en ”vanlig” man träffar en riktig superstjärna inom filmen och de inleder ett förhållande. Hugh Grants rollfigur är ägare av en bokhandel i Notting Hill, en riktigt mysig sådan, och det är precis här som han en dag får besök av filmstjärnan som alltså spelas av Julia Roberts.

Notting Hill som stadsdel är verkligen alldeles speciell – en typisk pärla man kan hitta med hjälp av en location scout. Det är precis så mysigt som man får intrycket av genom att se filmen. I filmen känns det att, antagligen regissören, är oerhört förtjust i denna stadsdel och vill uttrycka sin kärlek till den. Detta lyckas skaparna av filmen verkligen åstadkomma; både gatumiljöer och specifika butiker ger en känsla av det goda London-livet. Notting Hill är definitivt något som man som Londonbesökare inte får missa när man är där. Ändå krävs det antagligen några besök i London innan man verkligen tar steget och besöker den delen av staden; det finns mycket att se i London och Notting Hill ligger lite i utkanten av själva cityområdet.

När man väl åker hit ångrar man det dock inte. Bara att vandra omkring längs gatorna, med sina härliga små butiker och caféer, känns nästan som att komma till en lite mindre ort. Detta kan fungera som skön avkoppling efter en dags flanerande runt Covent Garden eller på Oxford Street. Här sätter man sig gärna med en god kaffe och bara tittar på folk. Eller varför inte besöka den speciella bokhandeln som fokuserat på bakning: Books for Cooks!

admin